Om Naturfantasten

Natur, Kultur & Smakupplevelser 
Närproducerat * Naturligt * Noga utvalt


   


Jag som driver Naturfantastens Gårdsbutik heter Ellinor Nordensten och bor i Öregrund med min familj. Jag har i hela mitt yrkesverksamma liv jobbat med service i butik, cafe och restaurang. Många känner nog igen mig från butiken Coralle Djurtillbehör & Sadelmakeri som jag drev i över 15 år tillsammans med min bror. 

 
Jag startade Naturfantastens Gårdsbutik för att jag tyckte att det var mycket krångligt och tidsödande att försöka hitta och handla svenska/närproducerade och naturliga produkter.  Så nu gör jag jobbet med att samla noggrant utvalda, närproducerade/svenska och naturliga produkter i min gårdsbutik. Så kan du enkelt handla på ett ställe, med gott samvete ur miljö och hållbarhetssynpunkt, samtidigt som vi tillsammans gynnar vår svenska landsbygd, våra svenska och lokala företag och du som kund spar värdefull tid. 


Jag samarbetar mestadels med små lokala och regionala företagare och producenter. Detta minskar transporterna och skapar lönsamhet i lokalsamhället. Det gör också att jag har mycket bättre koll på ursprung, djurskydd och kvalitet. 


Naturfantastens Gårdsbutik har även egen produktion i liten skala av bakverk och chokladprodukter i vårt livsmedelsgodkända kök. Där hjälps jag och min dotter åt att baka och producera.  Flera av våra bakverk är certifierade av Eldrimner/Länsstyrelsen för att de bakas för hand av svenska och naturliga råvaror. På sommaren har vi Cafe med sittplatser utomhus på vår mysiga innergård och under lågsäsong kör vi Pop Up-Cafe lite då och då.

Min bror är sadelmakare och tillverkar bland annat servettringar till våra egendesignade linneservetter samt hundhalsband och koppel i fint naturgarvat Tärnsjöläder.Jag vill bidra till en cirkulär ekonomi,  allt är inte perfekt än, men jag är en bra bit på väg och jag bryr mig - på riktigt!